You Are Here: Home - Diari Seorang Penuntut Ilmu - First step: Berniaga pertama kali...

 http://cronkitehhh.personal.asu.edu/wp-content/uploads/2013/01/first-step1-590x393.jpg
Gambar hiasan

Tadi berniaga.. penaaaaaatttttttttttttttt!!!! hahaha..

Aku memang first time berniaga macam tu. Betul-betul dah bertekad nak try berniaga, sebab kalau bukan sekarang bila lagi kan? Masa first nak buka, memang banyak masalah... Berlarutan jugak la... Pukul 1 tgh macam tu, baru gerai tu jalan... huh.. Apapun, first time, biasala...

Most of the time,
First step is the haaaaaaaaardest part,
But if you already make the first step, (Alhamdulillah, I already make the first step :') , nak kawen lagi blom ada first step nih... hoho, tiba-tiba kan, teda kena mengena.....)
Next step will be easier than the first step, insyaAllah...

Apapun, ayat Al-Quran bawah ni menjadi penghibur di saat kesulitan... thank you Allah :')
 فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى ٱللَّهِ ۚ إِنَّ ٱللَّهَ يُحِبُّ ٱلْمُتَوَكِّلِينَ
Kemudian, apabila kamu telah membulatkan tekad, maka bertawakallah kepada Allah, sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang bertawakal (kepada-Nya).” (QS. Ali ‘Imraan: 159).

0 comments

Leave a Reply