You Are Here: Home - Diari Seorang Penuntut Ilmu - Rupanya benda macam ni wujud gak kat dunia nih!!

 
Kadang-kadang aku susah nak dengar ceramah dalam bentuk video dalam internet, contoh macam kat dalam youtube. Kalau internet connection tu laju, tak heran la. Tapi kalau internet connection tu lambat (macam aku punya nih), memang jenuh nak tunggu, kadang2 tu jadi malas nak tengok, sebab lambat sangat..

Tapi....alhamdulillah, ada sorang sahabat forum nih, dia bagi link kat mana tempat kita boleh extract terus audio daripada video dalam internet. So, mudah la nak download. Kalau video tu mungkin dalam 216MB (huhu.. mmg jenuh nak tunggu loading semua...), boleh download terus file mp3 dalam 15MB je.. Best tak? Best tak????

Sapa nak try? Boleh cuba link kat bawah nih..
Download as mp3

1. www.listentoyoutube.com/

atau

2. www.vidtomp3.com/

p/s: http://www.youtube.com/user/abuaqif  kat link nih, banyak ceramah2 yg insyaAllah bermanfaat, yang aku tak dapat dengar sebab internet slow, video lambat sangat nak load.. Lepas ni, buleh la buat marathon..

0 comments

Leave a Reply