You Are Here: Home - Diari Seorang Penuntut Ilmu - Bicara Tentang Cinta: Saat Yang Kian Hampir

Bismillahirrahmanirrahim

Masa tulis ni dah pertengahan bulan Syaaban, dan tak berapa lama lagi masuk bulan Ramadhan. Semoga Allah SWT mempertemukan kita dengan bulan Ramadhan. Sebelum masuk bulan Ramadhan, elok lah mempersiapkan diri dengan ilmu syar'ie berkaitan puasa(ni nasihat Ustaz Abu Sulaiman Aris Sugiyantoro dalam ceramah beliau.. Link Download)


Aku ade jumpa beberapa website yang memuatkan mp3 pasal Ramadhan yang sangat banyak. Boleh download kat sini:


Sangat banyak.. tak percaya? Cuba pi download. Kemudian this is my favourite:

Sangat suka sampai aku buat satu banner flash kat atas blog aku ni.  Dalam ceramah tu, korang akan belajar cara beragama para sahabat ra. InsyaAllah banyak manfaat. Ingatlah pesanan Rasulullah SAW yang sangat kita cintai dalam hadith yang mutawatir:

Sesungguhnya berdusta ke atasku (menggunakan namaku) bukanlah seperti berdusta ke atas orang lain (menggunakan nama orang lain). Sesiapa yang berdusta ke atasku dengan sengaja, maka siaplah tempat duduknya dalam neraka”. 

Wallahu'ala

0 comments

Leave a Reply